Solutii MK TEST Systems pentru Bond and Loop Test

Testarea calitatii legaturii electrice a prizei de pamant pentru bucle si noduri electrice

Scopul principal al acestui test aplicat circuitelor electrice ale unei aeronave este definit de calitatea legaturilor electrice, astfel incat sa se asigure o buna continuitate a curentul electric, permitand:

– Prevenirea riscurilor de electrocutare ;
– Detectarea defectelor ;
– Aparitia sarcinii electrostatice si a curentiilor de scurgere ;
– Aparitia curentilor captati de paratrasnet ;

Testerul portabil al firmei MK TEST , model BLTU, pentru bucle si noduri, ofera o testare automata controlata de catre calculator pentru evaluarea calitatii conexiunilor electrice, oferind posibilitatea ca datele masurate sa fie stocate pentru a fi analizate ulterior.

Testerul BLTU ofera rezultate complete privind:

– Trasabilitate
– Ghidarea operatorului pentru etapele necesare testarii
– Precizie garantata
– Timp de testare foarte scazut
– Generare automata a secventelor de testare
– Accesare automata si raportarea rezultatelor testarii

Calitatea legaturile electrice pentru componentele partilor principale structurale si metalice ale unei aeronave sunt esentiale pentru a asigura o conexiune sigura la priza de impamantare si pentru a proteja impotriva oricarui eveniment extrem, cum ar fi de exemplu exemplu fulgerele.
Testarea rezistentei buclei ( loop resistance testing –LRT) a devenit o problema din ce in ce mai importanta in industria aeronautica odata cu trecerea de la conexiunile fizice dintre pilot si suprafetele de control pentru aripi si coada. In locul lor a fost introdus conceptul de control “fly by wire” care se bazeaza foarte mult pe calitatea conexiunilor electrice pentru o functionare corecta.

Mai multe detalii puteti regasi aici