Hioki PW3365

Hioki lansează inovația PW3365-20 – Clamp On Power Logger

Partenerul nostru, compania japoneză Hioki E.E., a lansat Clamp On Power Logger PW3365-20, primul instrument din lume care are capacitatea de a măsura puterea electrică în siguranță și cu exactitate, fără a fi necesar un operator pentru a face contactul cu un conductor metalic.
Cu inovatorul PW3365-20, operatorii pot acum măsura tensiunea în siguranță și cu exactitate prin simpla fixare a unui senzor în jurul unui cablu izolat, un răspuns la nevoile clienților ce doresc un mod mai sigur de a măsura puterea electrică. Prin proiectarea unui contor electric cu un senzor de tensiune fără contact, acum poate fi evitat riscul de producere a scurt-circuitelor și ale șocurilor electrice la măsurarea tensiunii prin mijloace convenționale.

Avantajele măsurării puterii electrice fără contact
Contoarele electrice cu clemă au început deja să fie utilizate pe scară largă în domeniul măsurării puterii electrice. Aceste instrumente au abilitatea de a măsura puterea electrică utilizând senzori care se fixează cu cleme, permițând efectuarea în siguranță a măsurătorilor fără a fi necasară dezizolarea cablurilor. Cu toate acestea, până acum, era nevoie de obicei ca operatorii să conecteze cleme la bornele metalice ale întrerupătoarelor sau ale altor componente pentru a măsura tensiunea. Această abordare presupune riscul producerii unui scurt-circuit dacă tehnicianul permite din greșeală ca una din clemele metalice să intre în contact cu borna metalică adiacentă, dar și riscul de șoc electric, dacă el sau ea atinge din greșeală un conductor metalic expus.
Pentru a evita acest risc, Hioki a dezvoltat PW3365-20, care este capabil să măsoare în siguranță tensiunea dintr-un cablu izolat din exteriorul izolației. Astfel, PW3365-20 le oferă operatorilor un nivel de siguranță mult mai înalt prin furnizarea abilității de măsurare fără contact a curentului, tensiunii și puterii.

Principiile de măsurare ale primului senzor de tensiune fără contact din lume.
Senzorul de tensiune PW9020 utilizat de PW3365-20 poate efectua măsurătoarea fără contact cu ajutorul următorului principiu:
Înăuntrul PW9020 se află o placă de metal care are rol de electrod, și când acest electrod detectează o tensiune (diferență de potențial) în obiectul măsurat, un curent minuscul trece prin el. Prin generarea unei tensiuni care are ca rezultat eliminarea acestui curent, senzorul poate măsura cu exactitate tensiunea din conductor.

Principalele aplicații adecvate pentru Clamp On Power Logger PW3365-20 sunt:
* Gestionarea puterii electrice în fabrici și clădiri
* Întreținerea și gestionarea echipamentului electric