Siemens va achizitiona furnizorul de software pentru simulari CD-adapco

Siemens si CD-adapco au ajuns la o intelegere pentru cumpararea de actiuni in vederea achizitionarii CD-adapco de catre Siemens. Pretul de achizitie este de 970 milioane $. CD-adapco este o companie globala de software pentru simulari in domeniul ingineriei, cu solutii software care acopera o plaja larga de discipline ingineneresti, printre care Mecanica Fluidelor (CFD), Mecanica Solidelor (CSM), transferul de caldura, dinamica particulelor, flux reactant, electrochimie, acustica si reologie. In anul fiscal precedent, CD- adapco a avut peste 900 de angajati si venituri de aproape 200 milioane $, cu marjele de profit de doua cifre tipice industriei de software. In medie, CD-adapco si-a majorat veniturile, la un curs valutar constant, cu peste 12 procente anual in ultimii trei ani fiscali. Siemens estimeaza ca acest business va continua sa inregistreze cresteri puternice in viitor.

“Ca parte a Vision 2020, Siemens achizitioneaza CD-adapco intarindu-si focusul pe dezvoltarea din zona de digital business si extinzandu-si portofoliul in zona software-ului industrial. Software-ul pentru simulari este esential pentru a permite clientilor sa aduca pe piata produse mai bune, mai repede si la un cost mai redus. Prin CD-adapco, achizitionam un lider in tehnologie deja recunoscut, care ne va permite sa ne completam portofoliul de software de talie mondiala dedicat industriei si sa implementam in continuare strategia de extindere a portofoliului dedicat fabricii digitale”, a spus Klaus Helmrich, membru al Consiliului de Administratie al Siemens.

CD-adapco este o companie care activeaza in domeniul simularilor dedicate ingineriei cu o viziune unica pentru Multidisciplinary Design eXploration (MDX). Simularile din domeniul ingineriei ofera cel mai de incredere flux de informatie in procesul de proiectare, ceea ce conduce la inovatie si scade costurile de dezvoltare ale produselor. Uneltele pentru simulari ale CD-adapco, in frunte cu produsul de referinta STAR-CCM , permit inginerilor sa descopere solutii de design mai bune, intr-un timp mai scurt. CD- adapco are, in prezent, peste 3,200 de clienti la nivel global. Software-ul companiei este folosit, in prezent, de 14 din primii 15 cei mai mari producatori auto din lume, de toti furnizorii din top zece ai industriei aerospatiale si de noua din primii 10 producatori din domeniul energiei si din domeniul maritim.

Sharron MacDonald, CEO si Presedinte al CD-adapco a spus, “Sunt fericit atat pentru angajatii, cat si pentru clientii CD-adapco. Oportunitatile care vin odata cu preluarea companiei de catre Siemens sunt nesfarsite. Viziunea fondatorilor nostri va fi implementata prin integrarea acestor tehnologii de inginerie si productie si printr-o strategie de business care va permite simularilor in domeniul ingineriei sa aiba un impact asupra mai multor produse si companii decat oricand in istorie”.

CD-adapco are sediul central in Melville, New York, S.U.A., si are 40 de birouri la nivel global. Siemens se asteapta ca impactul sinergiei asupra EBIT sa fie in zona de mijloc a zecilor de milioane in 5 ani de la incheierea tranzactiei, in special din venituri. Incheierea tranzactiei este supusa conditiilor uzuale si este de asteptat sa se finalizeze in cea de-a doua jumatate a anului fiscal 2016.

CD-adapco va fi integrata in businessul PLM software al diviziei Digital Factory (DF) a Siemens. DF este liderul industriei tehnologiilor pentru automatizari si un furnizor de top al software-ului Product Lifecycle Management (PLM). “Adaugand unelte de simulare pentru inginerie ca CFD in portofoliul nostru si aducand experti cu experienta in organizatie ne crestem substantial competentele esentiale in domeniul simularilor pe baza de model care creeaza cu precizie un geaman digital al produsului”, spune Anton Huber, CEO al Diviziei Digital Factory.

Divizia Digital Factory incorporeaza toate business-urile Siemens care servesc sectoarele productiei de serie- de exemplu, productia auto si de aeronave, constructia de masini si electronice. Portofoliul diviziei include tehnologii software si hardware complet integrate si de inalta performanta pentru a implementa circulatia perfecta a datelor tehnice intre dezvoltare, productie si furnizori. Siemens este, in prezent, singura companie care ofera tehnologii care unesc in mod cuprinzator lumea virtuala a dezvoltarii de produs cu cea reala a productiei. Noi produse pot fi proiectate, testate si optimizate pe computer, in timp ce procesul de productie corespunzator este deja planificat si implementat. Ca rezultat, clientii profita de o eficienta sporita, o mai mare flexibilitate si o pregatire mai rapida pentru piata.

Sursa articolului o puteti gasi aici