Lake Shore Cryotonics – noutati privind sistemele de caracterizare a materialelor

THz-metru instalat la Universitatea Brown

Lake Shore Cryotonics este incantata sa anunte livrarea primului sistem THz-metru pentru caracterizarea materialelor din seria 8500.

Instalat in laboratorul Mittleman de la Universitatea Brown in primavara acestui an, sistemul va fi utilizat in principal pentru studiul comportarii magneto-optice a semimetalelor, a materialelor superconductoare pe baza de fier si a altor noi materiale.

Seria 8500 reprezinta primul produs disponibil in industrie care combina spectroscopia THz cu unda continua si criostatul pentru campuri mari pentru a crea un instrument fiabil in studiul proprietatilor in domeniul infrarosu indepartat a unor materiale noi.

Producerea acestui sistem reprezinta punctul final a mai mult de patru ani de dezvoltare, testare beta si rafinare de catre Lake Shore si institutiile patenere.

Daca in prezent folositi o statie de lucru (probe station) cu microunde, puteti fi interesat de o noua metoda de masura la frecvente mai inalte , peste 220 GHz, intr-un mediu racit la temperaturi criogenice.

Provocarea majora a acestui sistem implica obtinerea unor frecvente inalte, astfel incat traseul parcurs de semnalul de frecventa sa fie suficient de lung, de la portul de iesire din afara statiei de lucru pana la dispozitivul care urmeaza sa fie testat din interiorul unei camera vidate, controlata termic.